Markus Nyman har sin vana trogen tillbringat några gyttjiga nätter vid sjön. Efter lite småsegt fiske lyckades han till slut överlista årets (hittills) största ruda från Paviken. 2 440 gram är ingen liten bit. I övrigt har han och kumpanen Kristofer Smeby dragit horder av sutare – förstås – och några rudor i mer beskedliga intervallet 1 500 – 1 800 gram. Kristofer nuddade vid 1 900-gramsnivån med en fisk från duons första afton. Storrudan tillhörde den morgonpigga skaran fiskar. Ljuset nådde just över trädtopparna då den lyfte betet och krokades. Skymning, gryning och en del mittemellan brukar ju vara de storfjälligas favorittid.

Blog Image

[Foto: K. Smeby]

Några medlemmar från anrika Team Cisco har också besökt sjön, men ännu inte inkommit med någon rapport om sina fångster. Vi hoppas naturligtvis på en sammafattning vad det lider.

I övrigt skulle lite regn inte skada. Nu är det så lite vatten och så stillastående att snart rudorna börjar kippa efter andan…